Dranken & Spijzen

Faciliteiten

Een bezoek aan Wellness Ridderkerk voor ultieme ontspanning en een korte vakantie naast uw deur……

Finse Sauna
Deze droge sauna heeft een lage luchtvochtigheid en een temperatuur van ongeveer 90 tot 95 graden Celsius. Uw lichaam warmt op en probeert af te koelen door te gaan zweten. Hierdoor worden afvalstoffen uitgezweet en worden je poriën van binnenuit schoongespoeld. De minimale saunaduur is 6 minuten. Dit is nodig om alle poriën goed te laten openen zodat de zweetklieren hun werk kunnen gaan doen. De maximale aanbevolen tijd is 15 minuten. Neem na het saunabad de tijd om goed afkoelen, eerst even rustig zitten buiten de cabine of de frisse buitenlucht in en daarna afkoelen in het dompelbad, onder de koude watervaldouche of de stortemmer. Een juiste afkoeling geeft niet alleen een verfrissend gevoel maar het stimuleert ook de werking van uw bloedsomloop en uw zenuwstelsel.

Infrarood sauna
In onze infraroodcabine wordt uw lichaam verwarmd door de infraroodpanelen die om u heen zijn gesitueerd. Infraroodstraling dringt diep door in uw lichaam. Door een diepe werking is de cabine uitermate geschikt voor de behandeling van stijve spieren, spierpijn en andere kwaaltjes die baat hebben bij warmte. De doorbloeding wordt verbeterd en de zere plek zal ontspannen. De minimale duur is 15 minuten tot maximaal 30 minuten. Omdat de infraroodcabine geen hete sauna is, hoeft u niet af te koelen met koud water. Hierdoor zou de positieve werking van het infrarood teniet gedaan worden. Een lauwwarme douche is voldoende. De infraroodcabine is een uitstekende voorbereiding op een massage.

Turks stoombad
De temperatuur van het stoombad ligt rond de 45 graden Celsius. De stoom bevat etherische oliën die zijn toegevoegd voor een nóg weldadigere uitwerking op uw luchtwegen. Uw lichaam kan door de hoge luchtvochtigheid niet afkoelen door te gaan zweten, en daardoor zult u net zo goed opwarmen als in een saunabad. Het is dan ook belangrijk ook na het stoombad de tijd te nemen om goed af te koelen.

Kleurentherapiesauna
In het Caldarium ligt de luchtvochtigheid hoger dan in de Finse saunacabine en de temperatuur ligt tussen 65 en 75 graden celcius. Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. We hebben dagelijks met kleurentherapie te maken, maar vergeten vaak dat ze een grote invloed hebben op ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

* Violet is de kleur van de emoties en wordt beschouwd als meditatieve kleur
* Turquoise werkt goed bij blokkades die men in het diepe onderbewustzijn heeft
* Groen harmoniseert en brengt tevredenheid, rust en ontspanning
* Blauw kalmeert en leidt tot diepe ontspanning
* Geel is de meest heldere kleur en geeft nieuw inzicht
* Rood geeft kracht en zelfverzekerdheid
* Oranje werkt verwarmend en geeft kracht

Tepidarium
Het Tepidarium is een ruimte waarin u zich bij matig warme temperaturen kan ontspannen. De banken en de muren in het tepidarium zijn verwarmd en de geur van gezonde kruiden zorgen ervoor dat u geheel ontspant

Warm voetenbad
Een saunaronde begint gebruikelijk met een warm voetenbad. Door de hoge temperatuur van het voetenbad zal uw lichaam beter kunnen transpireren in de sauna. Daarnaast is het een hulpmiddel om een te grote afkoeling van de voeten te voorkomen.

Whirlpool (binnen&buiten)
In dit warme bad (35-40 graden Celsius) wordt uw lichaam gemasseerd door waterjets. Dit werkt ontspannend voor uw spieren en is goed voor de bloedsomloop.

Dompelbad
Afwisseling van warm naar koud staat centraal bij een saunagang. Tijdens de afkoeling wordt je verhoogde lichaamstemperatuur door de frisse lucht en het koude water van dit bad teruggebracht naar de normale waarde. Uw hart en bloedsomloop worden getraind en de stofwisseling wordt bevorderd. Naast het dompelbad kunt u ook afkoelen onder de koude watervaldouche of onder de stortemmer.

Relaxruimten
We hebben twee relaxruimten waar u heerlijk kunt relaxen en ontspannen. Iedere relaxruimte heeft zijn eigen sfeer. In onze grote relaxruimte kunt u heerlijk ontspannen bij de openhaard.

Wellness Ridderkerk is helaas niet rolstoel toegankelijk en niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Dit i.v.m. aanwezige trappen in het pand.